
Malzemeler:
-1 litre + 1 su bardağı süt
-1 su bardağı un
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket toz vanilya
-50 gr. margarin
-Tepsiyi örtecek kadar hindistan cevizi (genellikle yarım kilo ve 1 kilo arasındaki bir miktar yeterli oluyor)
-2 paket krem şanti
-25-30 adet ceviz içi ya da fındık
NOT: Bu malzemeler ortalama 44-34 cm uzunluklarındaki bir fırın tepsisi içindir.
Tarife 1 litre süt, un ve toz şekeri pişirip bir muhallebi yaparak başlıyoruz. Muhallebinin altını söndürdükten sonra margarini ve vanilyayı ekleyip blenderdan geçiriyoruz. Tamamlamış olduğumuz muhallebi bir kenarda soğurken fırın tepsisine yağlı kağıt serip üstüne tabanı kaplayacak kadar hindistan cevizi döküyoruz. Bu tepsinin tabanında kalın bir tabaka oluşturmalı. Sonrasında soğuyan muhallebiyi hindistan cevizi ile kapladığımız tepsinin üzerine döküp düzeltiyoruz. Muhallebi düz bir tabaka halini almalı. Tepsiyi bu halde 1 gece buzdolabında beklettikten sonra 2 paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırptıktan sonra 3. kat olarak tepsiye döküp düzleştiriyoruz. Üzerine çeviz ya da fındıkları dizdikten sonra şeritler halinde kesiyoruz.

Kestiğimiz şeritleri sırasıyla cevizler iç tarafta kalacak şekilde rulo halinde sarıyoruz.

Eğer tepsinin tabanındaki hindistan cevizi lokumlara az miktarda yapıştıysa bu noktada tekrar hindistan cevizine bulayabilirsiniz. Ruloları lokum boyutlarında kestikten sonra servis etmeye hazır duruma geliyorlar. Bu malzemelerden oldukça fazla miktarda lokum çıkıyor, dolayısıyla sservis edildiği gün tamamı tüketilemeyecekse buzdolabında muhafaza ediniz.
Dilerseniz hindistan cevizi yerine rondodan geçirilmiş antep fıstığı hatta ufalanmış kakaolu bisküvi bile kullanabilirsiniz. Bu noktada iç ve dış malzemeleriyle ilgili yaratıcılık size kalmış durumda.

Ağzınızın tadı hiç bozulmasın, afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder